flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2–6 жовтня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводив підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів.

09 жовтня 2017, 15:02

Підготовку проходили 22 спеціалісти із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарі) місцевих та апеляційних судів  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Директор регіонального відділення Володимир Поплавський ознайомив прес-секретарі з метою і регламентом роботи заходу та актуальними питаннями, уключеними до програми.

Зосереджувалася увага прес-секретарів на проблемі підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві. Слухачі удосконалять свої знання з українського ділового мовлення і правового письма.

Цікавими та корисними були лекції судді Марини Власенко щодо дотримання норм професійної етики та правил застосування дрес-коду працівниками апарату суду, щодо етики спілкування працівників суду з маломобільними групами населення, а також щодо психології діяльності працівника апарату суду і методів запобігання ефекту професійного вигорання.

Суддя-спікер, кандидат юридичних наук Ірина Верба зосередила увагу прес-секретарів на розмежуванні прав та обов’язків судді-спікера та прес-секретаря, на проблемах організації медіа-супроводу діяльності суду і запобігання кризовим ситуаціям у суді. Доцент кафедри масової та міжнародної комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент, помічник ректора зі зв’язків з громадськістю Алла Бахметьєва розповіла про методику проведення моніторингу медійного простору, про вибір комунікаційних засобів під час розміщення інформації, а також зупиниться на правилах підготовки та написання  прес-релізу, прес-анонсу, буклетів, брошур, матеріалів для прес-конференцій, брифінгів та інших публікацій для внутрішнього і зовнішнього розповсюдження.

Обговорювалися  правових позицій Європейського суду з прав людини, викладених у рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних.

Інструктор з надання домедичної допомоги Іван Павлишин провів із слухачами практичне заняття щодо отримання навичок з надання домедичної допомоги.

Після закінчення підготовки було проведено анкетне опитування слухачів та Підведенні були підсумки та врученні сертифікати Національної школи суддів України.