flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засади використання автоматизованої системи документообігу суду

20 червня 2023, 09:20

 

«ЗАТВЕРДЖЕНО»

 рішенням зборів суддів Індустріального районного суду

міста Дніпропетровська

19 червня 2023 року 

 

ЗАСАДИ

використання автоматизованої системи документообігу

Індустріального районного суду м.Дніпропетровська

 

  1. Загальні положення

 

1.1 Засади  використання  автоматизованої системи документообігу суду для розподілу судових справ та матеріалів між суддями в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська (далі - Засади) за допомогою автоматизованої системи документообігу суду – комп’ютерної програми Д-3 (далі — КП Д-3) закріплюють порядок реєстрації та розподілу справ і матеріалів між суддями, засади формування колегій суддів, порядок заміни складу колегії суддів, та пов’язані з цим питання, урегулювання яких відповідно до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, Положення про автоматизовану систему документообігу суду (далі – Положення), затвердженим рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.2010 року (в редакції затвердженою рішенням Ради суддів України №17 від 02.03.2018), Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, відноситься до повноважень зборів суддів місцевого суду.

  1. Реєстрація справ і матеріалів

 

2.1. Канцелярія щоденно протягом робочого часу суду забезпечує прийняття та реєстрацію справ та матеріалів, що подаються до суду в паперовій формі, а також в електронній формі, якщо вони надійшли в порядку, визначеному Положенням про порядок функціонування окремих підсистем ЄСІТС, що підлягають розподілу між суддями, та реєструє їх в день надходження за допомогою КП «Д-3».

Клопотання слідчих або прокурорів про застосування заходів забезпечення кримінального провадження або про слідчі діїприймаються канцелярією суду щоденно з 9 год. 00 хв. до 15 год. 00 хв., але розподіляються між суддями протягом робочого часу.

У разі надходження вказаних клопотань засобами поштового зв’язку канцелярія суду забезпечує їх прийняття, реєстрацію та розподіл між суддями протягом робочого часу.

Клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та клопотання про дозвіл на проведення обшуку, які надійшли до суду, підлягають негайній реєстрації канцелярією суду та негайному розподілу між слідчими суддями.

 

2.2. Кожній судовій справі (кримінальному провадженню (в розумінні п.10 ч.1 ст.3 КПК України) надається єдиний унікальний номер, який автоматично формується АСДС під час реєстрації першого процесуального документу, на підставі якого може бути відкрите провадження у справі (включаючи перший процесуальний документ, отриманий судом по кримінальному провадженню на стадії досудового слідства) та який залишається незмінним незалежно від руху судової справи (кримінального провадження): проходження справи в інстанціях, надходження за підсудністю з іншого суду будь-якої юрисдикції, повторного надходження після належного оформлення або після скасування судового рішення по справі судом вищої інстанції тощо. Інші номери судових справ (кримінальних проваджень), окрім єдиного унікального номеру судової справи, так як і надання судовій справі (кримінальному провадженню) більше одного номеру не допускаються.

  1. Розподіл справ і матеріалів

 

3.1. Усі зареєстровані справи та матеріали, які підлягають розгляду суддями, щоденно розподіляються, у разі їх наявності, за допомогою КП Д-3 протягом робочого дня. У вихідні дні справи, які підлягають розгляду слідчими суддями, реєструються та розподіляються в період з 10 до 13 години відповідно до графіку  чергувань, встановленого наказом голови суду.

 

3.2. Розподіл судових справ, здійснюється модулем автоматизованого розподілу виключно в автоматизований спосіб (без участі посадових осіб) під час реєстрації в суді передбачених законом процесуальних документів, на підставі інформації, внесеної уповноваженими особами суду до АСДС та до підсистеми обліку кадрів. Підставою для запуску процедури автоматизованого розподілу судової справи є внесений до АСДС ЕД або ЕКПД відповідного документу, підписаний електронним цифровим підписом його автора. Ручний запуск процедури автоматизованого розподілу не допускається..

 

3.3. Кожного робочого  дня  о 9 год. 35 хв. головний спеціаліст з питань персоналу  або особа, яка виконує його обов’язки, перед початком розподілу будь-яких справ і матеріалів, надає керівнику апарату суду інформацію про відсутніх на робочому місці суддів  із зазначенням причин відсутності (відпустка, відрядження, лікарняний тощо).

 

3.4. Розподіл усіх справ і матеріалів, зазначених у п.п. 3.1. Засад здійснюється особами, визначеними керівником апарату суду, за його відсутності – заступником керівника апарату суду або особою, яка виконує його обов’язки.

 

3.5. Результат розподілу справ між суддями оформлюється в реєстрі розподілу справ і матеріалів, який формується автоматизовано за допомогою КП Д-3, та надається визначеному судді на підпис разом зі справою.

 

3.6. Повторний розподіл справ і матеріалів, у разі заміни головуючого судді (слідчого судді), здійснюється з урахуванням вимог пунктів 3.1. – 3.4. цих Засад.

 

3.7. Для кожного судді модуль автоматизованого розподілу наростаючим підсумком зберігає два коефіцієнти: коефіцієнт фактичного навантаження на суддю (Кнф) та коефіцієнт середньозваженого навантаження на суддю (Кнс). Коефіцієнт фактичного навантаження (Кнф) є мірою часу, який цей суддя витратив на розгляд судових справ, а коефіцієнт середньозваженого навантаження (Кнс) – мірою часу, який суддя мав би витратити на розгляд справ у випадку проведення розподілу рівномірно, без застосування принципу випадковості.

3.8. Особливості розподілу справ.

3.8.1.    Повинні бути повторно розподілені, з урахуванням пунктів 3.1. - 3.4. Засад, не розглянуті по суті судові справи та усі заведені в рамках справи провадження (у тому числі по закінченим справам), що залишилися нерозглянутими суддею у разі:

  1. припинення повноважень судді щодо здійснення ним правосуддя,
  2. звільнення його з посади судді,
  • перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного (шестирічного) віку,
  1. закінчення строку відрядження судді,
  2. повернення справ до місцевого суду для здійснення подальшого розгляду тим же складом суду, під час відсутності головуючого судді, членів колегії суддів, з підстав, передбачених в п.п. І-ІV п. 3.8. Засад.

 

3.8.2 При знаходженні судді у відпустці, чи у разі тимчасової непрацездатності (лікарняний), незалежно від строку, передаються на розгляд раніше визначеному автоматизованою системою головуючому по справі судді (слідчому судді), який має повноваження, наступні справи та провадження:

І. Справа після апеляційного оскарження ухвали про відкриття провадження чи інших ухвал судді;

ІІ. Виділені матеріали зі справи, після апеляційного оскарження відповідної ухвали;

ІІІ. Зустрічні позови, самостійні позови третіх осіб;

ІV.   Справи повернуті з судів апеляційних інстанцій для усунення недоліків,

  1. Провадження в рамках справи, які знаходяться (знаходились раніше) на розгляді у головуючого за індексами автоматизованої системи:

«2-ав»- відновлення адміністративного втраченого провадження;

«2-ві» відновлення втраченого провадження;

«2-асз» - про повернення судового збору по адміністративної справі;

«2-ар» -роз’яснення адміністративного рішення суду;

«2-сз» - про повернення судового збору по справі;

«2-р» - роз’яснення рішення суду;

«2-во»- виправлення описки;

«2-др» - додаткове рішення;

«2-п» - перегляд заочного рішення;

«4-с» - скарга на дії виконавця;

 «8» - перегляд за нововиявленими обставинами;

«8-а» перегляд за нововиявленими обставинами по адміністративним справам.

До виходу головуючого з відпустки чи лікарняного, зазначені вище справи, провадження та матеріали зберігаються у цивільній канцелярії суду.

 

3.8.3 При знаходженні судді у відпустці більше п’яти робочих днів чи у разі тимчасової непрацездатності (лікарняного) більше п’яти робочих днів, не проводиться повторний авторозподіл справ автоматизованою системою документообігу суду серед усіх суддів цивільноїспеціалізації наступні провадження в рамках справи, що продовжує перебувати у провадженні відсутнього судді:

«2-аз» забезпечення адміністративного  позову;

«2-азз» забезпечення доказів по адміністративному позову;

«2-з» забезпечення позову;

«2-зз» забезпечення доказів.

  • Може бути повторно розподілена не розглянута по суті судова справа, та заведене провадження (у тому числі по закінченій справі), що залишилася нерозглянутою суддею у разі тимчасової непрацездатності раніше визначеного головуючого, що триває більше одного місяця, або його знаходження у довготривалій відпустці більше одного місяця, при виключних обставинах тільки за рішенням Зборів суддів. Виключні обставини відносно кожної окремої справи встановлюються та змінюються безпосередньо Зборами суддів.

Довготривала відсутність судді на робочому  місці (у зв’язку з перебуванням у відпустці, тимчасова непрацездатність, тривале відрядження) визначається (підтверджується) рішенням зборів суддів.

 

3.8.5 У разі тимчасової непрацездатності (лікарняного), помітка в автоматизованій системі про відключення судді від участі в авторозподілі справ, матеріалів та проваджень робиться до 9 год. 40 хв. в день відкриття лікарняного. У випадку відкриття лікарняного після 9 год. 40 хв., помітка в автоматизованій системі про відключення судді від участі в авторозподілі справ, матеріалів та проваджень робиться з часу внесення відповідальною особою даної інформації в автоматизовану систему, розподілені до цього часу справи передаються цьому головуючому.

 

3.8.6 У разі виходу судді у відпустку тривалістю від 1до 4 робочих дніввключно, при поданій заздалегідь заяві та оформленого наказу, помітка в автоматизованій системі про відключення судді від участі в авторозподілі справ, матеріалів та проваджень робиться до 9 год. 30 хв.за одинробочий день до першого дня відпустки. В іншому випадку - з часу оформлення наказу та внесення його в автоматизовану систему, розподілені через автоматизовану систему до цього часу справи передаються  цьому головуючому.

 

3.8.7 У разі виходу судді у відпустку тривалістю від 5 до 14 робочих днів, при поданій заздалегідь заяві та оформленого наказу, помітка в автоматизованій системі про відключення судді від участі в авторозподілі справ, матеріалів та проваджень робиться до 9 год. 30 хв. в перший робочий день за три робочі дні до першого дня відпустки. В іншому випадку, з часу оформлення наказу та внесення його в автоматизовану систему.

 

3.8.8  У разі виходу судді у відпустку тривалістю понад 14 робочих днів, здійснюється помітка в автоматизованій системі про відключення судді від участі в авторозподілі справ, матеріалів та проваджень за 14 календарнихднів до першого дня відпустки, окрім справ, пов’язаних з виборчим процесом, які за законом розглядаються невідкладно.  Зазначені невідкладні справи, пов’язані з виборчим процесом, не підлягають розподілу конкретному судді за три робочі дні до першого дня відпустки, про що вноситься  окрема помітка в автоматизованій системі про відключення судді від участі в авторозподілі даної категорії справ.

 

3.8.9  Всі судді планують свої відпустки та надають інформацію для складання та затвердження у суді Графіку надання відпусток на певний рік, який є підставою для представлення відпустки у відповідні заплановані дати. Для додержання принципів черговості та рівномірного навантаження, суддям, які вибувають у заплановану чергову відпустку більше 14 днів,  помітка в автоматизованій системі про відключення судді від участі в авторозподілі справ, матеріалів та проваджень за 14 календарних днів до першого дня відпустки авторозподілу здійснюється тільки один раз на календарний рік.

 

3.8.10. Своєчасність внесення змін до системи щодо відключення судді від участі в авторозподілі справ, матеріалів та проваджень при оформленні наказу про відпустку та при внесенні даних про відкриття лікарняного покладається на відповідальну особу, призначену керівником апарату суду, та контролюється суддею.

 

3.9. У випадку надходження до суду на розгляд кримінального провадження після скасування апеляційним судом ухвали суду про повернення обвинувального акту (п.3 ч.3 ст.314 КПК України) прокурору чи відмови апеляційним судом у задоволенні подання судупро визначення підсудності, таке кримінальне провадження передається для подальшого розгляду раніше визначеному автоматизованою системою КП Д-3 складу суду.

У випадку  повернення суддею протоколу про адміністративне правопорушення, складеного не уповноваженою на те посадовою особою або без додержання вимог ст.256 КУпАП, відповідному правоохоронному органу для належного оформлення, після виконання вимог постанови судді та повернення такого протоколу до суду, такий протокол передається для подальшого розгляду раніше визначеному автоматизованою системою КП Д-3 складу суду.

 

3.10. З метою недопущення дестабілізації правосуддя, дискредитації судової влади і створення істотних перешкод для ефективного вирішення спорів у зв`язку з випадками реалізації учасниками недобросовісних цілей використання належних їм процесуальних прав всупереч з їх дійсним призначенням, оскільки свобода розпорядження процесуальними засобами захисту обмежена, насамперед, вимогами закону та імперативного правила недопущення обмеження прав та інтересів інших осіб, які можуть постраждати у разі неналежної реалізації процесуальних прав,  визначити особливості здійснення автоматизованого розподілу судових справ у разі повторного надходження  до суду позовних заяв до одного й того самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, або подання декількох позовів з аналогічним предметом і з аналогічних підстав, або вчинення інших дій (у тому числі заяв про відвід), метою яких є маніпуляція автоматизованим розподілом справ між суддями визначити, що у разі повторного надходження до суду позовних заяв, з передбачених процесуальним законом підстав, розподіл судових справ здійснюється шляхом передачі судової справи раніше визначеному у судовій справі судді.

У випадку повторного надходження до суду позовних заяв (заяв у порядку проваджень за індексами «6», «4-с», «2-з» - до подання позову, «2-н») від одного і того ж самого позивача, до одного відповідача, з аналогічним предметом позову (змісту заяв та вимог), з метою недопущення маніпуляцій авторозподілом справ між суддями завдяки доповненням заяв третіми особами та похідними позовними вимогами, тощо, в таких випадках авторозподіл здійснюється шляхом передачі судової справи раніше визначеному складу суду.

У разі знаходження раніше визначеного головуючого у відпустці чи на лікарняному, при  повторному надходженні до суду тотожної  заяви, розподіл здійснюється шляхом передачі тотожної заяви цьому головуючому,  якщо справа (провадження) за тотожнім зверненням знаходиться у його провадженні, чи раніше подана заява залишена без руху для усунення недоліків.

 

3.11. Заяви про відвід розглядаються у найкоротші строки. Усі заяви про відвід після реєстрації негайно передаються канцелярією суду головуючому судді (слідчому судді), який здійснює провадження, за для вирішення питання про передання заяви до канцелярії суду для автоматичного розподілу або залишення заяви без розгляду на підставі ч. 4 ст. 81 КПК України.

3.11.1 У випадку необхідності виконання вимог ч.1 ст.81 КПКУкраїни головуючий по справі або слідчий суддя ставить на заяві про відвід резолюцію «До авторозподілу»,  після чого така заява негайнопередається до канцелярії суду для здійснення авторозподілу та розглядається іншим складом суду в строки передбачені законом та даними Засадами (невідкладно або в строк не більше двох днів).

3.11.2 Під час кримінального провадження заяви про відвід слідчого судді в межах одного кримінального провадження розглядаються іншим суддею, який визначається автоматизованою системою документообігу суду та є незмінним.

3.11.3 У разі надходження на розгляд суду матеріалів кримінального провадження щодо особи, стосовно якої цим судом вже здійснюється судове провадження, воно передається складу суду, який його здійснює, для вирішення питання про їх об’єднання у відповідності з ч.2 ст.334 КПК України.

У разі помилкового авторозподілу такої справи іншому складу суду, керівник апарату суду на підставі вмотивованої ухвали суду, а за відсутності судді – обґрунтованої  доповідної іншої уповноваженої особи (помічник судді, секретар судового засідання), забезпечує здійснення повторного авторозподілу з дотриманням вимог ч.2 ст. 334 КПК України.

Ухвала в порядку ч.2 ст. 334 КПКУкраїни про направлення справи для вирішення питання про об’єднання є обов’язковою для виконання, спори з цих питань не допускаються.

3.11.4 У разі надходження на розгляд суду клопотання про обрання запобіжного заходу особі, стосовно якої у суді здійснюється судовий розгляд на підставі обвинувального акту, і таке клопотання розподілене слідчому судді, який здійснює розгляд кримінального провадження на підставі обвинувального акту відносно цієї ж особи, головуючий по справі надає службову записку на ім’я керівника апарату суду з метою повторного авторозподілу в АСДС такого клопотання для обрання іншого слідчого судді та подальшого розгляду в строки передбачені законом.  

            3.11.5 Заяви про роз’яснення судових рішень та про виправлення описок передаються на розгляд раніше визначеному автоматизованою системою головуючому по справі судді. У випадках, визначених п.п. І-ІV п.3.8.1 Засад вказані заяви передаються на розгляд іншому складу суду.

            3.11.6 Скарги на бездіяльність слідчого чи прокурора, яка полягає у невнесенні до ЄРДР відомостей про вчинення кримінального правопорушення суддею Індустріального районного суду м.Дніпропетровська, чи іншим чином стосуються прав та інтересів останніх, не розглядаються  слідчими суддями по суті.

У випадку надходження такої скарги до суду, відповідальний працівник канцелярії суду перед автоматизованим розподілом до ОСК  включає  усіх слідчих суддів, як таких, що не можуть приймати участь у авторозподілі з інших підстав.

Після цього, з метою забезпечення об’єктивного та неупередженого розгляду безстороннім складом суду, судова справа негайно направляється до Дніпровського апеляційного суду із поданням в порядку п.2 ч.1 ст. 34 КПК України  для вирішення питання про  направлення справи з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції у зв’язку із неможливістю утворити склад суду для судового розгляду.

У випадку встановлення на стадії відкриття провадження по справі чи під час судового розгляду обставин, зазначених у абзаці першому п.3.11.6 Засад,  головуючий слідчий суддя передає доповідною запискою справу на повторний авторозподіл, який здійснюється із урахуванням положень абзацу два п.3.11.6 Засад.

 

3.12 У разі тривалої відсутності присяжного, головуючий по справі суддя готує подання на ім’я голови суду про те, що відсутність присяжного порушує строки розгляду справи, у зв’язку з чим, керівник апарату суду має право замінити присяжного за розпорядженням голови суду. Заміна присяжного через КП Д-3 здійснюється на підставі розпорядження керівника апарату суду за умови наявності відповідного розпорядження голови суду.

У разі допущення присяжним дій, що суперечать загальноприйнятим нормам етики та моралі, за поданням головуючого судді (або керівника апарату), голова суду своїм розпорядженням вивільняє громадянина від виконання обов’язків присяжного Індустріального районного суду м. Дніпропетровська.

 

3.13 Питання щодо відновлення втраченого провадження (справи) в порядку підготовки до розгляду матеріалів по провадженням з індексами «6», «4-с», «2-з», «2-др», «2-во», «2-п», «8» головуючий по справі суддя, у якого дана справа знаходиться на розгляді, вирішує за власною ініціативою, шляхом постановлення ухвали на підставі довідки суду, за підписом керівника апарату суду або старшого секретаря суду, про відсутність матеріалів справи із зазначенням в ній причини, яка дає підстави вважати втраченим судове провадження, з наступною передачею до канцелярії суду для реєстрації провадження з індексом «2-В», як раніше визначеному головуючому судді.

 

3.14. Заяви на виправлення описки в ухвалах про самовідвід судді передаються головуючому судді, що постановив дану ухвалу без авторозподілу, як раніше визначеному судді.

У разі надходження до суду заяви про забезпечення позову до подачі позову, при надходженні самого позову він розподіляється судді, який розглядав заяву про забезпечення позову.

 

3.15. Коефіцієнт складності справ:

 

а) цивільного судочинства:

 

в порядку наказного провадження (видача судового наказу, скасування судового наказу) - коефіцієнт складності «0,5».

в порядку окремого провадження - коефіцієнт складності «1»,якщосправа розглядається за участю присяжних - складність справи збільшується на коефіцієнт «0,5».

Судові справи, за якими надійшли заяви (клопотання), пов’язані із виконанням судових рішень, передбачені статтями 368–373, 378 Цивільного процесуального кодексу України - коефіцієнт складності «0,5».

Справи за скаргою на дії, рішення чи бездіяльність державного виконавця або іншої посадової особи органу ДВС - коефіцієнт складності «1,5».

Інші справи та матеріали в порядку цивільного судочинства - коефіцієнт складності «0,5».

в порядку позовного провадження - коефіцієнт складності «1», з урахуванням таблиці нижче:

якщо:

- позов пред’явлено до кількох відповідачів, коефіцієнт складності справи від «1» збільшується на коефіцієнт «0,1» за кожного відповідача;

- позов має декілька позовних вимог - коефіцієнт складності справи від «1» збільшується на коефіцієнт «0,2» за кожну наступну позовну вимогу (не враховуючи вимоги: прийняти позов до розгляду, відкрити провадження у справі і таке ін.);

 

Категорія

Коефіцієнт

1

Спори про право власності

та інші речові права:

- про державну власність;

- про комунальну власність;

- про приватну власність, з них:

а) спори про самочинне будівництво;

б) спори про припинення права власності на земельну ділянку;

в) про речові права на чуже майно (спори про володіння чужим майном, спори з приводу сервітутів, спори щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), спори про право користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій))

 

 

1,5

1,5

 

1,5

 

1,5

 

 

 

1,5

2

Спори про право інтелектуальної власності

(спори про авторське право, спори про суміжні права, спори про право на винахід, корисну модель, промисловий зразок та раціоналізаторські пропозиції, спори про торговельну марку та товарний знак, спори з приводу інших об'єктів промислової власності)

 

 

2

3

Спори, що виникають із договорів:

- купівлі-продажу;

- дарування;

- довічного утримання;

- найму (оренди);

- надання послуг страхування (в тому числі й спори про відшкодування шкоди, заподіяної від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), позики, кредиту, банківського вкладу

підряду

 

1,5

1,5

1

1

1

1

1

4

Спори про недоговірні зобов'язання:

-  про відшкодування шкоди (фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення;

-  завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві;

-  органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду;

-  завданої майну фізичних або юридичних осіб;

-  завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища;

-  завданої внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг);

-  завданої державі внаслідок корупційного правопорушення;

-  завданої фізичній або юридичній особі внаслідок незаконних рішень, дій або бездіяльності суб'єкта, який здійснює заходи щодо запобігання і протидії корупції)

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

1

1

1

 

 

5

Спори про спадкове право

1

6

Спори про захист немайнових прав фізичних осіб:

про захист честі, гідності та ділової репутації

(в тому числі й до засобів масової інформації)

 

 

1,5

7

Спори, що виникають із житлових правовідносин:

-  про виселення;

-  про стягнення плати за користування житлом;

-  про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

 

1

1

 

1

8

Спори, що виникають із земельних правовідносин

 

1,5

9

Спори, що виникають із сімейних правовідносин:

-  про розірвання шлюбу;

-  про стягнення аліментів;

-  про встановлення батьківства або материнства;

-  про позбавлення батьківських прав;

-  про пені по аліментам;

- про визначення місця проживання дитини

 

1

1

1,5

1,5

1,5

1,5

10

Спори, що виникають із трудових правовідносин:

-  про поновлення на роботі;

-  про виплату заробітної плати;

-  про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної працівниками державним підприємству, установі

 

1,5

1

 

1

11

Спори, пов'язані із застосуванням 

Закону України «Про захист прав споживачів»

 

2

12

Звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

1

 

б) адміністративного судочинства (КАСУ):

 

Адміністративна справа - коефіцієнт складності «1».

Інші справи та матеріали в порядку адміністративного судочинства - коефіцієнт складності «0,5».

Судові справи, за якими надійшли заяви (клопотання), пов’язані із виконанням судових рішень, передбачені статтями 259–264, 267 (крім частини дев’ятої статті 267) Кодексу адміністративного судочинства України - коефіцієнт складності «0,5».

Справи за скаргами на дії, рішення або бездіяльність державного виконавця або іншої посадової особи органу ДВС - коефіцієнт складності «1,5».

 

в) кримінального судочинства:

 

кримінальні провадження з угодами - коефіцієнт складності «0,5»;

справи за клопотаннями, заявами, скаргами, що надходять в провадження слідчих суддів під час досудового провадження - коефіцієнт складності «1»;

кримінальні справи (провадження) відповідно до їх категорії – коефіцієнти складності:

 

 

Коефіцієнт

Перша категорія

кримінальні справи про вчинення злочинів, передбачених статтями 185, 263КК України

кримінальні справи про вчинення злочинів, передбачених статтями 186, 187, 189, 190, 192-198КК України

 

1

 

1,5

Друга категорія

кримінальні справи про вчинення злочинів, передбачених статтями 119-137, 139, 142-144, 146-165, 167- 184 КК, 236, 238-246, 248-250, 252-254, 305-327, 371-378, 380-414, 418- 435 КК України

 

2

 

Третя категорія

кримінальні справи про вчинення злочинів, передбачених статтями 199-235, 271-286, 288-290, 292, 357-358, 361-363, 436-441, 443-447,402 ч.2, 404 ч.2,4, 406 ч.3, 411 ч.2, 412 ч.2, 414 ч.2,3, 415, 416, 417, 419 ч.2, 420 ч.2, 422 ч.3, 423 ч.2, 424 ч.3, 425 ч.2, 426 ч.2, 438 ч.2, 439 ч.2, 442, 446 ч.2КК України

 

3

Четверта категорія

кримінальні справи про вчинення злочинів, передбачених статтями 191, 255-262, 265-270, 293-304, 328-355, 359-360, 364-370, КК України

 

4

 

П’ята категорія

кримінальні справи про вчинення злочинів, передбачених статтями 115-118, 121 ч.2, 133 ч.3, 134 ч.2, 135 ч.3, 136 ч.3, 137 ч.2, 138, 139 ч.2, 140,141,145,146 ч.3, 147 ч.2, 149 ч.3, 151 ч.2, 152 ч.4, 153 ч.3, 155 ч.2, 166, 168 ч.2, 169 ч.2, 187 ч.4, 189 ч.4, 206 ч.3, 237, 238 ч.2, 239 ч.2, 240 ч.2, 241 ч.2, 242 ч.2, 243 ч.2, 245 ч.2, 247, 251, 252 ч.2, 253 ч.2, 258 ч.2,3, 259 ч.2, 260 ч.5, 264, 265 ч.2, 267 ч.2 270 ч.2, 271 ч.2, 272 ч.2, 273 ч.2, 274 ч.2, 275 ч.2, 276 ч.2,3, 277 ч.2,3, 278 ч.3, 279 ч.3, 280 ч.3, 281 ч.3, 282 ч.2,3, 283 ч.2, 286 ч.2,3, 287, 288, 291, 292 ч.3, 294 ч.2, 314 ч.2,3, 323 ч.3, 326 ч.2, 327 ч.2, 328 ч.2, 329 ч.2, 330 ч.2, 346 ч.2, 347 ч.2, 350 ч.3, 352 ч.2, 355 ч.3, 364 ч.2,3, 365 ч.3, 366 ч.2, 367 ч.2, 371 ч.3, 374 ч.2, 375 ч.2, 377 ч.3, 378 ч.2, 379, 381 ч.2, 398 ч.3, 399 ч.3,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

Дані коефіцієнти застосовуються до кримінальних справ про вчинення злочинів без наявності кваліфікуючих ознак, тобто які передбачені ч. 1 статей КК України (крім злочинів, віднесених до 5-ї категорії), з урахуванням того, що у справі один обвинувачений та скоєно один епізод злочинного діяння.

Якщо справа надійшла відносно неповнолітнього, коефіцієнт складності (крім злочинів, віднесених до 5-ї категорії) збільшується на 0,5.

Збільшення кількості обвинувачених у справі на одну особу відповідно збільшує коефіцієнт складності на «0,5», а на одну неповнолітню особу на «0,7»;

 

злочини, які кваліфікуються за частинами 2-5 статей КК України (крім 5-ї категорії) збільшують коефіцієнт складності справи на «0,5»;

 

кількість епізодів у справі, що збільшується на 1 відповідно збільшує коефіцієнт складності справи на «0,2»;

 

клопотання про вирішення питання, пов’язаного з виконанням вироку, у судових справах, які розглянуті судом – коефіцієнт складності «0,3».

 

г) справи про адміністративні правопорушення:

 

Категорія

Коефіцієнт

1

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ В ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ПРАЦІ І ЗДОРОВ'Я НАСЕЛЕННЯ

 

 

 

 

0,3

передбачені частинами першою - четвертою статті 41, статтями 41-1 - 41-3, 42-1 - 42-3, частиною першою статті 44, статтями 44-1, 46-1, 46-2

2

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА ВЛАСНІСТЬ

 

 

 

0,3

передбачені статтями 51, 51-2

3

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ У СФЕРІ ОХОРОНИ ПРИРОДИ, ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ, ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ

 

 

 

 

 

0,3

передбачені частинами другою, четвертою та п'ятою статті 85, статтями 85-1, 88 - 88-2, 90, 91, 92-1

4

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ В ПРОМИСЛОВОСТІ, БУДІВНИЦТВІ ТА У СФЕРІ ВИКОРИСТАННЯ ПАЛИВНО-ЕНЕРГЕТИЧНИХ РЕСУРСІВ

 

 

 

 

 

0,3

передбачені частинами третьою - п'ятою статті 96-1, статтями 98, 101-103

5

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ У СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ.

ПОРУШЕННЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНИХ ПРАВИЛ

 

 

 

 

 

0,3

передбачені частиною першою статті 106-1, статтями 106-2, 107-1

6

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ НА ТРАНСПОРТІ, В ГАЛУЗІ ШЛЯХОВОГО ГОСПОДАРСТВА І ЗВ'ЯЗКУ

 

 

 

 

 

0,5

передбачені частиною другою статті 112, частинами  четвертою та сьомою статті 121, частиною четвертою статті 122, статтями 122-2, 122-4, 122-5, частинами другою і третьою статті 123, частиною четвертою статті 127, статтею 127-1, статтею 130, частиною третьою статті 133, статтями 135-1, 139, частиною четвертою статті 140, статтею 146

статтею 124

7

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ В ГАЛУЗІ ЖИТЛОВИХ ПРАВ ГРОМАДЯН, ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА БЛАГОУСТРОЮ передбачені статтею 149-1, частиною 2 статті 154

 

0,3

8

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ В ГАЛУЗІ ТОРГІВЛІ, ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ, СФЕРІ ПОСЛУГ, В ГАЛУЗІ ФІНАНСІВ І ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

 

 

 

 

 

0,5

передбачені статтею 155-1, частинами першою, третьою і четвертою статті 156, статтями 160, 162 - 162-3, 163-1 – 163-4, частиною другою статті 163-7, статтями 163-12, 164, 164-3, 166-1 – 166-4, частинами першою, другою, дев'ятою та десятою статті 166-6, 166-8 - 166-12, 166-14 – 166-18, 166-21,

164-5 - 164-16

9

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ В ГАЛУЗІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ

 

 

 

0,3

передбачені статтею 171-2

10

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ПОВ’ЯЗАНІ З КОРУПЦІЄЮ

 

 

 

0,5

передбачені статтями 172-4 - 172-9

11

ВІЙСЬКОВІ АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ

 

 

 

0,5

передбачені статтями 172-10 - 172-20

12

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА ГРОМАДСЬКИЙ ПОРЯДОК І ГРОМАДСЬКУ БЕЗПЕКУ 

 

 

 

 

0,3

 

передбачені статтями 173 - 173-2, 174, 177-2, частиною третьою  статті 178, статтею 180-1, частинами першою, другою і третьою статті 181, частиною другою статті 182, статтею 184

13

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА ВСТАНОВЛЕНИЙ ПОРЯДОК УПРАВЛІННЯ

 

 

 

 

0,3

 

 

передбачені статтями 184 - 185-11, 185-13, 186-5 - 186-7, 187, 188, 188-1, 188-13, 188-14, 188-16, 188-17, 188-19, 188-22, 188-25, 188-27, 188-28, 188-31, 188-32, 188-33, 188-34, 188-35, 188-38, 188-39, 188-40, 188-41, 188-45, 188-46, частиною першою статті 189-1, статтями 189-3, 190, 191, 193, 195-1 - 195-6, статтями 204-1, 204-2, 206-1, 212-2 – 212-6

14

АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА ЗДІЙСНЕННЯ НАРОДНОГО ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ ТА ВСТАНОВЛЕНИЙ ПОРЯДОК ЙОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

 

 

 

 

 

0,3

передбачені статтями 212-7 - 212-20

 

Справи про адміністративні правопорушення, вчинені особами віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років – коефіцієнт «0,3».

Клопотання про вирішення питання, пов’язаного з виконанням судового рішення, у судових справах, які розглянуті судом – коефіцієнт складності «0,2».

 

3.16. Коефіцієнт, що враховує форму участі судді у розгляді судової справи

головуючий суддя (одноособово) – коефіцієнт «0,6»;

головуючий суддя (колегіально) – коефіцієнт «1»;

член колегії – коефіцієнт «0,5»;

запасний суддя - коефіцієнт «0,5».

 

  1. Розгляд справ і матеріалів стосовно неповнолітніх чи малолітніх

 

4.1. Кримінальні провадження або кримінальні справи, у яких злочини скоєні неповнолітнім чи малолітнім, розглядають судді, уповноважені зборами суддів, згідно переліку (додаток № 2), з урахуванням вимог пунктів 3.1. – 3.6. Засад.

 

4.2. У разі уповноваження зборами суддів інших суддів здійснювати кримінальне провадження стосовно неповнолітніх чи малолітніх, не розглянуті справи розглядають раніше визначені судді.

 

  1. Слідчі судді

 

5.1. Слідчі судді здійснюють повноваження з судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні в порядку, передбаченому процесуальним законом, строком на 3 роки, згідно з переліком (додаток № 3).

 

5.2. Коефіцієнт складності судового провадження із судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні в порядку, передбаченому процесуальним законом, визначено у п.п. в) п.3.15 Розділу 3 Засад.

 

5.3. Розподіл судових справ із судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні в порядку, передбаченому процесуальним законом, здійснюється серед усіх слідчих суддів протягом робочого дня та/або з урахуванням графіку чергувань, затвердженого наказом голови суду.

 

5.4. Розподіл першого клопотання про застосування запобіжних заходів, заходів забезпечення кримінального провадження та інших матеріалів в рамках одного кримінального провадження (яке має один номер в ЄДРДР), здійснюється між усіма слідчими суддями суду, в залежності від обсягу навантаження та фактичної можливості їх розгляду у розумні строки.

Передача судової справи (матеріалів кримінального провадження) раніше визначеному судді проводиться модулем автоматизованого розподілу щодо клопотань (подань), які надійшли у межах одного кримінального провадження (за номером ЄДРДР)

В разі відсутності з поважних причин (відпустка, хвороба, тощо) слідчого судді, задіяного у розгляді клопотань про застосування запобіжних заходів, заходів забезпечення кримінального провадження та інших матеріалів в рамках одного кримінального провадження, здійснюється авторозподіл між іншими працюючими слідчими суддями.

В разі надходження до суду протягом робочого дня, в рамках одного кримінального провадження, більше чотирьох клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та/чи продовження строку тримання під вартою, в рамках одного кримінального провадження, такі клопотання підлягають автоматизованому розподілу на загальних підставах, між усіма слідчими суддями, без зміни єдиного унікального номеру справи.

 

5.5. Під час чергування  у неробочі дні  відповідно до встановленого наказом голови суду графіку, між слідчими суддями автоматизованою системою КП Д-3 розподіляються клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, екстрадиційний арешт.

 

  1. Засади запровадження спеціалізації та формування колегій суддів

 

6.1. Судді Індустріального районного суду м.Дніпропетровська спеціалізуються на розгляді цивільних справ (додаток №5), справ адміністративної юрисдикції (КАС України) (додаток №6), кримінальних проваджень (справ) (додаток №4), склад яких визначається рішенням зборів суддів, та справ про адміністративні правопорушення (додаток №7).

Справи про адміністративні правопорушення розглядаються суддями, визначеними рішенням зборів суддів (додаток № 7).

 

6.2. Судді, які спеціалізуються на розгляді кримінальних проваджень, в яких судовий розгляд відповідно вимог КПК України здійснюється колегіально,  поділяється на  судові склади колегій суддів згідно з відповідним переліком (додаток №1). У випадку неможливості участі судді з визначеного складу колегії у кримінальному провадженні з поважних причин (відвід, відпустка, тощо), здійснюється заміна судді шляхом повторного визначення такого судді КП Д-3 із числа інших суддів  за рахунок взаємозамінних складів суддів.

 

6.3. У випадку неможливості утворення складу суду длярозгляду кримінальних проваджень, в яких судовий розгляд відповідно вимог КПК України здійснюється колегіально, авторозподіл здійснюєтьсяавтоматизованою системою документообігу суду серед усіх суддів відповідної спеціалізації.

 

6.4. У разі задоволення відводу (самовідводу) судді (головуючого судді) або всього складу суду (якщо справа розглядається колегією суддів), якому розподіллено справу для розгляду, справа підлягає повторному автоматизованому розподілу без урахування цього судді (суддів), з урахуванням принципів формування колегій суддів встановлених цими Засадами.

 

6.5.Утворити постійно діючі колегії з розгляду кримінальних проваджень, в яких судовий розгляд має здійснюватися колегіально у складі трьох професійних суддів за принципом: головуючий колегії - суддя кримінальної спеціалізації, члени колегії - судді цивільної спеціалізації суду.

 

  1. Керівник апарату суду

 

7.1. Вживає заходів для забезпечення належних умов діяльності суду, забезпечує підготовку планів роботи суду для затвердження головою суду, а також здійснює контроль за виконанням запланованих заходів, координує здійснення організаційних заходів щодо підготовки зборів, оперативних нарад та інформує збори суддів про свою діяльність, забезпечує виконання рішень зборів суддів з питань внутрішньої діяльності суду.

7.2. Виконує доручення голови суду та його заступника, рішення зборів суддів щодо організаційного забезпечення діяльності суду.

7.3 Забезпечує своєчасне формування та надання Вищій кваліфікаційній комісії суддів України наявної в суді інформації щодо суддів, їх професійної діяльності для формування суддівського досьє.

7.4. Забезпечує функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (до початку її повноцінного функціонування - автоматизованої системи документообігу суду), автоматизованого розподілу справ між суддями;

7.5. Організовує та контролює своєчасне внесення до ЄСІТС відомостей про набрання судовим рішенням законної сили (у тому числі за результатами розгляду судом апеляційної чи касаційної інстанції), направлення таких відомостей до Єдиного державного реєстру судових рішень;

7.6. Здійснює організаційне забезпечення ведення судової статистики, діловодства в суді, обліку та зберігання судових справ, організовує контроль за обліком приєднаних до провадження речових доказів, що зберігаються не при справі, вживає заходів щодо обладнання спеціальних приміщень і сховищ для їх зберігання у відповідних умовах та стані, а також здійснює організаційне забезпечення для належної роботи суду.

 

  1. Знеструмлення електромережі суду

 

8.1 У випадках знеструмлення електромережі суду, виходу з ладу обладнання або комп'ютерних програм чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи, що триває понад три години, керівник апарату письмоводоповідає голові суду з приводу прийнятих заходів щодо налагодження функціонування автоматизованої системи.

 

8.2 Знеструмлення електромережі суду, вихід з ладу обладнання або комп'ютерних програм чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи та тривають понад п’ять робочих днів, фіксуються актами, складеними комісією під головуванням керівника апарату (особи, яка виконує його обов’язки), із зазначенням у них дати, часу настання та закінчення дії відповідних обставин, причин виникнення, заходів, вжитих для їх усунення.

 

8.3 Автоматизований розподіл судових справ між суддями здійснюється невідкладно після налагодження роботи автоматизованої системи або на наступний робочий день після усунення обставин.

 

8.4 У разі настання обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи, розподіл судових справ, які за законом мають розглядатися невідкладно з метою недопущення порушення конституційних прав громадян (судові справи, пов’язані з виборчим процесом, вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, клопотання слідчого, прокурора про обшук чи огляд житла тощо) здійснюється випадковим чином, шляхом внесення (проставлення) розпорядження керівника апарату суду з урахуванням загальних засад автоматизованого розподілу справ між суддями.

 

8.5 Не пізніше наступного робочого дня після усунення обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи, до автоматизованої системи вноситься передбачена Положенням про автоматизовану систему документообігу суду інформація із зазначенням у хронологічному порядку номера та дати фактичного надходження кореспонденції до суду, а також інформація про її розподіл.

 

  1. Відповідальність

 

10.1Порушення Засад використання автоматизованої системи документообігу суду тягне відповідальність, передбачену законом.

 

 

Додаток №1

 

до Засад використання АСДС від19 червня 2023 року

 

Постійно діючи колегії суддів з розгляду кримінальних справ:

 

  1. Ігнатенко В.В. – головуюча

Бєсєда Г.В.

Слюсар Л.П.

 

Судді заміни – Бєльченко Л.А.

 

  1. Шофаренко Ю.Ф. – головуючий

Мачуський О.М.

Марченко Н.Ю.

 

Судді заміни – Бєсєда Г.В., Маринін О.В.

 

  1. Волошин Є.В. – головуючий

Бєльченко Л.А.

Маринін О.В.

 

Судді заміни – Мачуський О.М.

 

  1. Логвіненко Т.Г. – головуючий

Доценко С.І.

Михальченко А.О.

 

Судді заміни – Маринін О.В.

 

  1. Кухтін Г.О. – головуючий

Михальченко А.О.

Ісаєва Д.А.

 

Судді заміни – Доценко С.І.

 

 

 

Додаток №2

 

до Засад використання АСДС від19 червня 2023 року

 

Судді, уповноважені на розгляд

кримінальних справ (кримінального провадження) щодо неповнолітніх:

 

  1. Волошин Є.В. (рішення зборів суддів від 14.04.2023)
  2. Ігнатенко В.В. (рішення зборів суддів від 14.04.2023)
  3. Шофаренко Ю.Ф. (рішення зборів суддів від 14.04.2023)

 

 

 

Додаток №3

 

до Засад використання АСДС від19 червня 2023 року

 

Слідчі судді

 

  1. Бєсєда Г.В. (рішення зборів суддів від 19.11.2021)
  2. Бєльченко Л.А. (рішення зборів суддів від 14.04.2023)
  3. Логвіненко Т.Г. (рішення зборів суддів від 23.01.2023)
  4. Маринін О.В. (рішення зборів суддів від 29.12.2022)
  5. Михальченко А.О. (рішення зборів суддів від 13.09.2022)
  6. Ісаєва Д.А. (рішення зборів суддів від17.12.2021)
  7. Мачуський О.М. (рішення зборів суддів від 19.11.2021)
  8. Доценко С.І. (рішення зборів суддів від 29.07.2022)
  9. Слюсар Л.П. (рішення зборів суддів від 14.04.2023)
  10. Марченко Н.Ю. (рішення зборів суддів від 19.11.2021)

 

 

 

Додаток №4

 

до Засад використання АСДС від19 червня 2023 року

 

Судді кримінальної спеціалізації

 

  1. Волошин Є.В. (рішення зборів суддів від 18.09.2019)
  2. Ігнатенко В.В. (рішення зборів суддів від 26.06.2014)
  3. Шофаренко Ю.Ф. (рішення зборів суддів від 14.04.2023)
  4. Логвіненко Т.Г. (рішення зборів суддів від 23.01.2023)

 

 

 

Додаток №5

до Засад використання АСДС від19 червня 2023 року

 

Судді цивільної спеціалізації

 

  1. Бєсєда Г.В. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  2. Бєльченко Л.А. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  3. Марченко Н.Ю. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  4. Мачуський О.М. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  5. Кухтін Г.О. (рішення зборів суддів від 04.04.2018)
  6. Доценко С.І. (рішення зборів суддів від 29.07.2022)
  7. Слюсар Л.П. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  8. ІсаєваД.А. (рішення зборів суддів від 17.12.2021)
  9. Михальченко А.О. (рішення зборів суддів від 13.09.2022)

 

 

 

Додаток №6

 

до Засад використання АСДС від19 червня 2023 року

 

Судді адміністративної спеціалізації

 

  1. Бєсєда Г.В. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  2. Бєльченко Л.А. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  3. Марченко Н.Ю. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  4. Мачуський О.М. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  5. Кухтін Г.О. (рішення зборів суддів від 04.04.2018)
  6. Доценко С.І. (рішення зборів суддів від 29.07.2022)
  7. Слюсар Л.П. (рішення зборів суддів від 23.10.2020)
  8. Ісаєва Д.А. (рішення зборів суддів від 17.12.2021)
  9. Михальченко А.О. (рішення зборів суддів від 13.09.2022)

 

 

 

Додаток №7

 

до Засад використання АСДС від19 червня 2023 року

 

Судді, які спеціалізуються на розгляді справ про адміністративні правопорушення

 

  1. Волошин Є.В. (рішення зборів суддів від 18.09.2019)
  2. Ігнатенко В.В. (рішення зборів суддів від 26.06.2014)
  3. Шофаренко Ю.Ф. (рішення зборів суддів від 14.04.2023)
  4. Логвіненко Т.Г. (рішення зборів суддів від 23.01.2023)
  5. Маринін О.В. (рішення зборів суддів від29.12.2022)
  6. Кухтін Г.О. (рішення зборів суддів від 29.12.2022)