flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відеоконференцзв'язок

26 липня 2023, 12:00

 

Відеоконференцзв'язок

 

     В Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська на виконання вимог Закону України від 04.07.2012 № 5041-VІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції» реалізовано можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасникам судового процесу на підставі рішення суду, у порядку, встановленому процесуальним законом та у відповідності до Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання, затвердженої наказом ДСА України від 06.06.2022 № 156, із змінами.

 

     Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою суду не пізніше строків визначених процесуальним законом до дня проведення такого судового засідання про що суд постановляє відповідну ухвалу.

 

     Відповідно до п.2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції" до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв'язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції, лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

 

     Ознайомитися з переліком місцевих та апеляційних судів, в яких впроваджено систему відеоконференцзв’язку, та переліком установ Державної пенітенціарної служби, в яких встановлено мобільні системи відеоконференцзв’язку, можна на офіційному вебсайті судової влади України у розділі Проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

 

     Вимоги до клопотання учасника судового процесу про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції встановлені у статті 158-1 ЦПК України (для учасника цивільного процессу, статті 336 КПК України (для учасника кримінального процесу) та статті 122-1 КАС України (для учасника адміністративного процесу).

 

     Сеанси відеоконференцзв'язку також організовуватимуться Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська за дорученням інших судів за територіальним принципом щодо учасника справи, за умов бронювання залу судових засідань "ВКЗ (для бронювання)" в підсистемі відеоконференцзв'язку на сайті  vkz.court.gov.ua та отримання судом копії ухвали про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поштою або її електронної копії на електрону пошту суду підписану кваліфікованим електронним підписом судді.

 

     При бронюванні майданчика для проведення відеоконференцзв'язку необхідно враховувати режим роботи Індустріального районного суду м. Дніпропетровська: понеділок - четвер з 09-00 до 18-00, п'ятниця з 09-00 до 16-45, обідня перерва з 13-00 до 13-45.

 

     Контактними особами з питань проведення відеоконференцзв’язку в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська є:

- якщо ініціатором відеоконференцзв'язку є Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська - секретар судового засідання або помічник судді, який є головуючим у даній справі;

- якщо Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська забезпечує проведення відеоконференцзв'язку - головний спеціаліст Картинник С.Ю. (для учасників судового процессу, каб. 109).