flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Витяг з протоколу загальних зборів суддів від 24 червня 2014 року

18 липня 2014, 09:10

 

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД  м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

 

 

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ

загальних зборів суддів

«24» червня 2014 року                                          зала суду №4 пр. ім. Газети «Правда», 84

місто Дніпропетровськ

 

початок: о 10.00 годині      

                             

Присутні судді: голова суду Кухтін Г.О., заступник голови суду Слюсар Л.П., судді Бєсєда Г.В., Зосименко С.Г., Ігнатенко В.В., Колесніченко О.В., Мороз В.П., Шклярук Д.С., Шофаренко Ю.Ф.  

Запрошений – керівник апарату суду Виноградов А.С.

 

На збори суддів з’явилися «9» суддів. Згідно вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів», збори суддів є повноважними, якщо в них беруть участь більше 50% суддів суду. Також присутній за запрошенням керівник апарату суду Виноградов А.С.

 

Голова суду Кухтін Г.О. відкрив загальні збори суддів, у зв’язку з отриманням повідомленням ініціативної групи суддів у кількості восьми суддів про ініціацію скликання зборів 24 травня 2014 року о 10 годині.

 

Голова суду Кухтін Г.О. оголосив збори відкритими та поставив на обговорення питання про обрання головуючого на зборах суддю Слюсар Л.П. та секретаря суддю Мороза В.П.

 

Суддя Слюсар Л.П. та Мороз В.П. заявили самовідвід та суддя Мороз В.П. запропонував обрати головуючим суддю Шофаренко Ю.Ф. та секретарем суддю Ігнатенко В.В.

 

Судді Шофаренко Ю.Ф. та Ігнатенко В.В. самовідводів не заявили у зв’язку з чим, голова суду Кухтін Г.О. поставив ці кандидатури на обговорення. Від суддів зборів заперечень не надійшло, після чого голова суду Кухтін Г.О. поставив зазначене питання на голосування.

 

Голосували:  «За» - 9                       «Проти» -0            «Утримались» -0 

 

Головуючий: рішення прийнято. Головуючим на загальних зборах обрано суддю Шофаренко Ю.Ф., секретарем - суддю Ігнатенко В.В.

 

Головуючий  оголосив порядок денний та поставив його на обговорення:

 

1. Про висловлення недовіри голові Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Кухтіну Г.О., дострокове звільнення голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Кухтіна Г.О. з займаної посади шляхом таємного голосування, відповідно до ст. 20 Закону «Про судоустрій і статус суддів»;

2. Обрання лічильної комісії та затвердження її складу;

3. Затвердження Порядку призначення судді на адміністративну посаду та дострокового звільнення з займаної посади;

4. Затвердження зразка бюлетеня для таємного голосування з дострокового звільнення судді з адміністративної посади  в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська;

5.  Про затвердження форми протоколу засідання лічильної комісії про результати проведення таємного голосування;

6. Організація процесу звільнення судді з адміністративної посади: обговорення підстав звільнення з адміністративної посади, заповнення бюлетенів,  таємне голосування, підрахунок голосів;

7. Оголошення протоколу засідання лічильної комісії щодо результатів проведення таємного голосування з  дострокового звільнення голови суду;

8.  Затвердження результатів голосування;

9.  Про проведення виборів голови суду;

10. Затвердження зразка бюлетеня для таємного голосування з  обрання  судді  на  посаду голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська;

11. Про затвердження форми протоколу засідання лічильної комісії про результати проведення таємного голосування;

12. Затвердження списку кандидатів на адміністративну посаду голови суду;

13. Організація процесу обрання судді на адміністративну посаду голови суду: заповнення бюлетенів,  таємне голосування, підрахунок голосів;

14. Затвердження результатів голосування;

15. Розміщення інформації на веб-сторінці суду та повідомлення відповідних органів судової влади, правоохоронних органів та органів держаної влади;

16. Про заслуховування звіту керівника апарату суду та висловлення йому недовіри;

17. Голосування з питання висловлення недовіри керівнику апарату суду.

18. Інші організаційні питання.

 

Головуючий оголосив про надходження від восьми суддів Індустріального районного суду м. Дніпропетровська, з дев’яти працюючих в цьому суді, повідомлення про ініціювання питання дострокового звільнення  голови Індустріального районного  суду м. Дніпропетровська Кухтіна Г.О. відповідно до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» та ст. 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та поставив на обговорення питання про ініціацію голосування.

 

Голосували:             «За» -9                   «Проти» -0           «Утримались» -0 

 

Головуючий: за результатами голосування прийняте рішення: прийняти заяву ініціативної групи і провести таємне голосування з цього приводу.

 

…………………………………

 

ПО ПИТАННЮ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ЩОДО ДОСТРОКОВОГО ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОСАДИ ГОЛОВИ СУДУ:

 

По закінченню таємного голосування лічильна комісія приступила до підрахунку результатів голосування, після чого голова лічильної комісії Шклярук Д.С. на зборах суддів у присутності восьми суддів та представників громадськості оголошує протокол про результати таємного голосування з дострокового звільнення судді з адміністративної посади голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська, відповідно до якого суддям роздано 8 бюлетенів, при відкритті скриньки виявилося 8  бюлетенів, недійсних не виявлено. За дострокове звільнення Кухтіна ГО. з посади голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська судді проголосували наступним чином:

 

«За» – 8                       «Проти» - 0                  «Утримались» -0.

 

Головою лічильної комісії протокол про результати таємного голосування з дострокового звільнення судді з адміністративної посади голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська переданий головуючому на зборах, який поставив на обговорення питання про затвердження цього протоколу зборами суддів та затвердження відповідного рішення.

Заперечень та зауважень не надійшло.

 

Голосували:             «За» -8                   «Проти» -0           «Утримались» -0

 

Головуючий: За результатами голосування прийнято рішення:

1. Затвердити протокол про результати таємного голосування з дострокового звільнення судді з адміністративної посади голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 24 червня 2014 року;

2. Суддя Кухтін Геннадій Олексійович за результатами проведеного таємного голосування більш ніж двома третинами голосів, відповідно до  статті 20 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» (в редакції Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» від 08 квітня 2014 року № 1188-VІІ) вважається достроково звільненим з посади голови Індустріального  районного суду  м. Дніпропетровська.

 

………………………………

 

ПО ПИТАННЮ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ЩОДО ОБРАННЯ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ СУДУ:

 

По закінченню таємного голосування лічильна комісія приступила до підрахунку результатів голосування, після чого голова лічильної комісії Шклярук Д.С. на зборах суддів у присутності восьми суддів та представників громадськості оголошує протокол про результати таємного голосування з обрання судді на посаду голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська, відповідно до якого суддям роздано 8 бюлетенів, при відкритті скриньки виявилося 8  бюлетенів, недійсних не виявлено. За обрання судді Шофаренко Юрія Федоровича на посаду голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська судді проголосували наступним чином:

 

«За» – 8                       «Проти» - 0                  «Утримались» -0.

 

Головою лічильної комісії протокол про результати таємного голосування з обрання судді з адміністративної посади голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська переданий головуючому на зборах, який поставив на обговорення питання про затвердження цього протоколу зборами суддів та затвердження відповідного рішення.

 

Заперечень та зауважень не надійшло.

 

Голосували:             «За» -8                   «Проти» -0           «Утримались» -0

 

Головуючий: За результатами голосування прийнято рішення:

1. Затвердити протокол про результати таємного голосування з обрання судді на адміністративну посаду голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 24 червня 2014 року;

2. Суддя Шофаренко Юрій Федорович за результатами проведеного таємного голосування набрав необхідну кількість голосів, визначену в частині другій статті 20 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» (в редакції Закону України ««Про відновлення довіри до судової влади в Україні» від 08 квітня 2014 року № 1188-VІІ) та вважається призначеним на посаду голови Індустріального районного суду м. Дніпропетровська.

 

……………………………..

 

 

Головуючий                                                                    Ю.Ф. Шофаренко  

 

Секретар                                                                               В.В. Ігнатенко